Oeps... Foutje
Oeps... Foutje

Hieronder vindt u informatie over vismogelijkheden in de buurt.


Voor de visliefhebbers is Tsjechië een land naar het hart. De natuur in Tsjechië is zeer afwisselend en door heel Tsjechië zoeken beekjes hun weg door ongerepte bossen. Maar het land kent ook wildstromende rivieren en meren met verschillende soorten vis.

Aan de voet van het Reuzengebergte zijn vele rivieren en beken waar vismogelijkheden zijn. De belangrijkste zijn de Labe (Elbe), de Male Labe (kleine Elbe) en de Jizera. Deze rivieren zijn glashelder en soms snelstromend. Er wordt gevist op forel, vlagzalm, kopvoorn, regenboogforel, karper en meerval.


Vrchlabi
In Vrchlabi zijn vismogelijkheden in het meertje bij camping Vejsplachi. Ook achter camping Euro Air is een (speciale)visvijver. Voor de vergunning kun je terecht bij de dierenwinkel in Vrchlabi (hoofdstraat t.o. de VVV) een paradijs voor de echte visser. Het vissers gedeelte bevindt zich helemaal achterin de winkel. Voor een week ca 1200 Kc voor volwassenen en 600 kc voor kinderen tot 16 jaar (2010).
Ook in de rivier de Labe (Elbe) die door Vrchlabi stroomt kan gevist worden.

Hostinne                                       

Labe (Elbe)

Trutnov

Stroomafwaarts van Trutnov in de Upa

Jablonec nad Jizerou
Jizera

Visvergunning
Bij het aanvragen van de staatsvergunning, vergelijkbaar met de Nederlandse visakte, moet je niet alleen je Paspoort/ID kaart kunnen tonen maar ook de Nederlandse visakte.
Dit om aan te tonen dat je in het land van herkomst gemachtigd bent om te vissen.
De Tsjechen moeten een soort visexamen afleggen om deze vergunning te krijgen.
Dus verwacht men van de toeristen dat zij dat hebben gedaan in het land van herkomst.
Dus visakte meenemen.
Voor de vergunning kun je terecht bij de dierenwinkel in Vrchlabi (hoofdstraat t.o. de VVV) een paradijs voor de echte visser. Voor een week ca 1200 Kc voor volwassenen en 600 kc voor kinderen tot 16 jaar.

Overigens krijg je bij die vergunning een boekje waarin het water staat waarin je mag vissen. Ook de regels waaraan je je moet houden staan erin. Vraag ook naar een Duitse uitvoering van de regels, wel zo makkelijk. Uit de lijst van viswateren kun je in het Tsjechisch wel uitkomen. Alles staat duidelijk genoteerd. Als je Duitsland gewend bent, waar je met een vergunning soms maar twee kilometer water mag bevissen, schrik dan niet. Hier is het iets meer. Ik denk bij elkaar wel 100 km in de regio! 

Handige sites
Vliegvissen link in Europa is een site waarop per rivier verschillende stekken staan aangegeven en welke vis er te vangen is. U kunt de rivieren vanaf een kaart selecteren. Voor het gebied rond ons vakantiehuis moet u voor Oost-Bohemen kiezen.

Enkele ervaringen en belevenissen van vissen in Tsjechie vind u hier: VVC The Kingfisher link , Vliegbinders link

Chech nymphing link is een site over "Tsjechisch vliegvissen" met nederlandstalige informatie over techniek, uitrusting en activiteiten. 

                                                                                 terug naar activiteiten