Oeps... Foutje
Oeps... Foutje

Geocaching is een wereldwijd schatzoekspel.                                     

Over heel de wereld zijn duizenden objecten verstopt in de openbare ruimte. Ja, ook bij u in de omgeving. Zonder dat u het weet loopt of fietst u er dagelijks voorbij !
Het is de bedoeling dat je met behulp van aanwijzingen, GPS coördinaten en een GPS of smartphone opzoek gaat naar de schat (De geocache). Geocaching geeft iets extra’s aan een wandeling en is ook erg leuk voor kinderen.

Lekker wandelen door het bos of door de duinen is natuurlijk al heerlijk ontspannend maar met Geocaching maak je de wandeling net even wat leuker. Door een spelelement toe te voegen aan de wandeling welke je ook nog eens naar bijzondere locatie leidt haal je meer uit de wandeling.

Kinderen zijn doorgaans niet echt dol op een lange wandeling. Met Geocaching wordt het ook super leuk voor kinderen waardoor voor hen de wandeling een stuk aantrekkelijker wordt en je ze zonder te mopperen mee naar buiten krijgt.

Er zijn verschillende type caches. Zo zijn er wat makkelijkere geocaches waarbij je direct naar een bepaald coördinaat kunt navigeren. Maar er zijn ook geocaches waarbij je eerst langs verschillende locaties moet navigeren om informatie te verzamelen om de uiteindelijke coördinaten van de geocache te achter halen. In sommige caches zitten voorwerpen die je mag ruilen.

Bij de zogenaamde multi geocaches moet je soms ook nog eens raadsels oplossen om de uiteindelijke coördinaten te kunnen bepalen. De eind coördinaten liggen over het algemeen in het verlengde van de eerdere coördinaten waardoor er vaak leuke rondwandeling ontstaat.

Ook in Tsjechië liggen veel geocaches. Het is voor ons de ideale manier om de omgeving te verkennen. Je komt op plaatsten waar je normaal nooit zou zijn gekomen. Het zijn de leuke plekjes uitgezocht door de lokale bewoners.

Is je interesse in geocaching gewekt ? Via deze links vind je meer informatie:
De officiële geocachingsite
Geocachingwijzer

                                                                                         terug